Vacić Roze 2007 :)

Koja volite, šta cenite, u čemu uživate. Domaća i strana. Veliki broj malih vinara se nalazi na tržištu - iznesite utiske, uputite druge.
Ovo nije mesto za podatke o vinarijama - takve stvari pišite u Adresaru.

Vacić Roze 2007 :)

Postod aleck na 10 Dec 2008, 20:17

Dakle, ne mogu da izdržim. :)

Posle mnogo tantalovskih muka sam se nekako dogovorio sa sobom oko dizajna etikete za vino. Izgleda ovako (u postu je smanjena varijanta, kliknite za puni prikaz):

rose2007.jpg

Ovo je kompletna etiketa i ide oko cele flaše i ivice se spoje. Iako sam sebi jednom rekao da tako nešto neću raditi, probni primerak stavljen na flašu izgleda super i prosto nisam mogao da odolim. Flaširanje je narednog vikenda, kad idem kući za slavu, a do tada će cela serija etiketa biti odštampana. Kako su mi rekli najranije u petak, pa ću tada videti da li je ok izašlo iz štamparije. Štampa se na samolepljivom papiru; zvao sam Kostu Botunjca da pitam za savet oko lepka za papir da bi mi on rekao da koristi samolepljivi. :) Pa kad je tako...

Večeras ću uslikati i komplet flašu (doduše bez PVC kapice) da se vidi kako izgleda na licinom mestu. Ah da - fotografija grozda je iz mog vinograda, uslikana sad u oktobru tokom berbe.
AV - wine maker in the making
Korisnikov avatar
aleck
Site Admin

Pridružio se: 06 Jan 2008, 02:35
Lockacija: Beograd, Srbija

Re: Vacić Roze 2007 :)

Postod dioda na 10 Dec 2008, 20:49

Etiketa je odlicna, ispada iz svih sablona koji se obicno srecu...
Iskreno ne mogu da zamislim kako izgleda na flasi posto si rekao da etiketa obuhvata ceo obim flase odnosno da joj se krajevi dodiruju..
Aj "slikni" to iz par uglova pa da vidimo ;)
Korisnikov avatar
dioda

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:39
Lockacija: Novi Sad

Postod aleck na 10 Dec 2008, 23:07

dioda je napisao:Etiketa je odlicna, ispada iz svih sablona koji se obicno srecu...
Iskreno ne mogu da zamislim kako izgleda na flasi posto si rekao da etiketa obuhvata ceo obim flase odnosno da joj se krajevi dodiruju..
Aj "slikni" to iz par uglova pa da vidimo ;)

Evo, ide, ide :) Hvala na komplimentu, upravo mi je cilj bio da bude drugačija od onoga što se viđa na tržištu.

Ovo je slikano sa prethodnom varijantom etikete koja je 2cm kraća pa ne obuhvata celu flašu. Van toga je sve isto, tako da je ovo ok za prvi utisak. Ono što mi još ovde nedostaje je kremasta PVC kapica.

Taman mi lepo došlo da isprobam moj štapa-i-kanapa mini foto studio.

izmena (11. dec): skinuo dve fotke, stavio novu, sa nešto boljim svetlom
Prikačeni fajlovi
20081210-IMG_8477.jpg
Kristalno bistro
20081211-IMG_8544.jpg
Korisnikov avatar
aleck
Site Admin

Postod dioda na 10 Dec 2008, 23:16

Vidi se da si dizajner :D
Odradio si dobar posao...
Jedina zamerka je za fotografije... Slikaj na dnevnom svetlu ako nemas odgovarajucu rasvetu jer mi se cini da je boja vina na fotografijama previse "mrka"
Kao da je oksidisalo a siguran sam da nije jer se to vidi na ovoj poslednjoij fotki...

Pozdrav
Korisnikov avatar
dioda

Postod aleck na 11 Dec 2008, 09:24

Još uvek doterujem foto "studio" :)
Za sada samo jedan reflektor od 500W što je malo, mislim da mi treba još barem 2 da bih imao dobro svetlo. Biće...
Korisnikov avatar
aleck
Site Admin

Postod Udruzenje na 11 Dec 2008, 15:40

Sve cestitke za kompletan rad. Vidi se i vrhunski profesionalizam i doza emocija i individualiteta pri izboru resenja i celog vizuelnog izraza.
Nego, ja sam vise za sadrzaj nego za formu, pa sam spremio tvrdi sir i dimljeno suseno meso, a ti samo javi di da dodjemo :lol:
Udruzenje

Pridružio se: 10 Dec 2008, 14:46
Lockacija: Beograd

Postod dioda na 11 Dec 2008, 23:43

Cini mi se da se u nekoj temi pominjalo neko ocenjivanje vina u Temerinu i da je aleck najavio dolazak...
To ce biti idealna prilika da se proba Vacic Roze :D
Korisnikov avatar
dioda

Postod aleck na 12 Dec 2008, 01:27

Udruzenje je napisao:Nego, ja sam vise za sadrzaj nego za formu, pa sam spremio tvrdi sir i dimljeno suseno meso, a ti samo javi di da dodjemo :lol:

Auh, ovo već ozbiljan rad :) Vino flaširam za deset dana i dovozim za Beograd, a onda ćemo se već dogovoriti. Svako po barem jednu flašu sopstvenog, pa ko preživi pričaće. ;)

dioda je napisao:Cini mi se da se u nekoj temi pominjalo neko ocenjivanje vina u Temerinu i da je aleck najavio dolazak...
To ce biti idealna prilika da se proba Vacic Roze :D

Vladanu sam već više puta najavljivao dolazak u Čortanovce (venčana kuma tamo ima vikendicu) ali nikako da se to i desi - kuma je kriva, nisam ja. :) Tako da sam čvrsto rešio da se 20. januara nacrtam u Temerinu i radim na tome da budem slobodan tada.
Korisnikov avatar
aleck
Site Admin

Re: Vacić Roze 2007 - spremno

Postod aleck na 24 Dec 2008, 01:17

Flaširanje delimično kompletirano za vikend, prvih 80 flaša su stigle u Beograd. Što znači da prodaja može da počne (kontakt info), a bogami i da se degustira.

Ima li predloga za pogodno mesto za degustaciju? :) Neka kafanica gde se ne bi ljutili da otvorimo koju flašu...
Prikačeni fajlovi
20081223-IMG_8693.jpg
20081223-IMG_8713.jpg
Korisnikov avatar
aleck
Site Admin

Postod sasa na 24 Dec 2008, 09:28

Svaka cast.Stvarno izgleda super.Pretpostavljam da je i vino odlicno.Ja sam flasirao nesto,za svoju dusu.Jos nisam radio etikete.Nameravam da se malo ozbiljnije bavim proizvodnjom u neko dogledno vreme.Sada pravim nekih 600-800l godisnje.Nemam pravi podrum pa mi to predstavlja mali problem.Kupio sam 75a u Siljakovcu blizu Bg-a.Tamo cu da pravim podrum i vinograd Boze zdravlja.Koliki su prinosi po jednom aru posto ti imas vinograd?
Korisnikov avatar
sasa

Pridružio se: 20 Maj 2007, 10:17

Sledeći

Povratak na Vina i vinarije